Lahjoja pienille pojille

Meillä on lähipiirissä monia lapsiperheitä ja aika ajoin pääsemme tietenkin myös juhlistamaan sankareita syntymäpäivien merkeissä. Seuraavat päivänsankarit ovat 1- ja 3-vuotiaat pojat, joille on helppo keksiä lahjat, kun lahjottavat ovat niin lähellä oman lapsen ikää, ja vieläpä poikia.

Keräilin tähän joitain ideoita, mitä itse pyörittelin mielessäni, kun mietin lahjoja näille hurmureille. Ehkä tästä on jollekin teistä apua? Pienten lasten kohdalla lasten lahjatoiveita kannattaa kysellä ensisijaisesti lapsen vanhemmilta; oma ystäväni vastasi kyselyyni ”K:lle auto tietenkin, ja D:lle ei ainakaan mitään leluja! Jos haluatte jotain tuoda, niin joku vaate, pliis. Me hukutaan leluihin.”

IDEOITA LASTENHUONEESEEN….Lastenhuoneeseen

Ihan pienet lapset eivät vielä juuri leluista osaa innostua ja toisilla taas leluja on niin paljon, etteivät vanhemmat keksi niille enää järkevää säilytyspaikkaa. Nämä lastenhuoneeseen soveltuvat lahjaideat ovatkin siis enemmän ”lahjoja vanhemmille” – kaikki sellaisia, joista itse ainakin ilahtuisin kovasti.

LEGO säilytyslaatikoita saa eri kokoisina ja -värisinä ja ne ovat keskenään pinottavia. Tällaisia olen ajatellut omallekin Naperolleni hommata – näihin kätkeytyy kätevästi sekä Dublot että Legot, ja tietenkin kaikki muutkin lelut.

Valokirjaimet lapsen nimen alkukirjaimella ja kauniit yövalot ovat niin ikään kivoja ja käytännöllisiä lahjoja. Myös lapsen nimi puisilla Design Lettersin kirjaimilla on kiva lahjaidea – kirjaimilla on helppo nimikoida esimerkiksi lapsenhuoneen ovi.

Kauniit pussilakanasetit on myös kiva lahjaidea ja piristää kummasti uutuudellaan huoneen kuin huoneen ilmettä. Finlaysonilla on monia kivoja kuoseja lapsille, kuten tämä Bongomuumi.

IDEOITA LEIKKI-IKÄISELLE….

Leikki-ikäiselle

Ideat 3-vuotiaalle leikki-ikäiselle poimin ihan suoraan oman Naperoni suosikeista. Erilaiset kirjat, varsinkin joululahjaksi saatu laulukirja ovat nyt kovassa huudossa. 365 satua. lorua ja muuta tarinaa vaikuttaa myös ainakin äidin silmään loistavalta idealta iltasaduiksi!

Leluista suosikkeja on Duplot ja Brion junarata. Niitä on helppo yhdistellä ja jatkaa aina vaan suuremmiksi ja suuremmiksi kokonaisuuksiksi. Näiden parissa jaksaa äitikin leikkiä! Olen myös mieltynyt enemmän puisiin kuin muovisiin leluihin lapsellani – sen lisäksi, että puiset ovat monesti huomattavasti muovisia kestävämpiä, epäilen niiden myös sisältävän vähemmän haitallisia kemikaaleja, joita lasten lelut valitttavasti ovat pullollaan.

Peleillä saa aikaan kivaa perheen yhteistä tekemistä; perheen pienimmillekin on olemassa monenlaisia pelejä tavallisten pala- ja muistipelien lisäksi. Tässä esimerkiksi Fishing Game, jota oma Naperoni on ainakin päiväkodissa innoissaan pelaillut. Sähly puolestaan on suosikkilaji, jota Napero ja poikaystävä pelaavat keskenään. Taisi poikaystävällä olla hieman oma lehmä ojassa hankkiessaan Naperolle juuri sählymailan ja -pallon joululahjaksi…

PEHMEITÄ IDEOITA…

Lastenvaatteet

Lastenvaatteita on kaupat pullollaan, toinen toistaan ihanampia. Nämä kaikki valitsin Lindexin 44-86 cm vaatteiden joukosta, mutta ihastuttavia pienten lasten vaatteita löytyy myös mm. KappAhlilta. Vaatteet ovat loistava idea lahjaksi silloin, kun lapsi ei tosiaan vielä juurikaan leluilla leiki, tai muusta syystä leluja ei toivota talouteen enää enempää.

Minkälaisia lahjoja te tykkäätte antaa tai saada, kun lapsista on kyse?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s